Qipp

Betaalbaar design voor iedereen

Ik ben altijd al graag creatief bezig geweest. Na mijn studie Industrieel Product Ontwerpen hebben mijn vriendin en ik altijd veel gereisd. Vanzelfsprekend neem je ook vaak iets mee terug uit zo’n land. Een blijvende herinnering. Ons eerste koophuis wilden we graag helemaal eigen maken. In onze nieuwe woonkamer moesten alle verzamelde spullen uit verre landen dus zeker een centrale plek krijgen. De souvenirs met elk een eigen verhaal, kregen samen met de reisgidsen en fotoboeken een mooie plek in onze woonkamer. In een stijl waar wij erg van houden, industrieel, stoer en tegelijkertijd warm en elegant. Dit was het begin van de Qipp legger….

Vrienden en familie reageerden elke keer als ze op bezoek kwamen weer positief op onze kasten. Tot mijn verrassing zag ik dat ik er veel mensen mee blij kon maken. Daarom bedacht ik een ontwerp waardoor ik de kasten ook toegankelijk kon maken voor anderen. Geen eenheidsworst, er moest variatie mogelijk zijn. Van het één kwam het ander.

Inmiddels heb ik meerdere producten ontworpen. Op dit moment ontwerp ik met name producten voor woon- en eetkamer. Ik laat me bij het ontwerpen van nieuwe producten steeds weer inspireren door materialen, kleuren en vormen die ik op reis tegen kom. Zo zijn de poten van de eettafel bijvoorbeeld geïnspireerd op antilopen die wij in het wild hebben gezien in Zuid-Afrika. Tegelijkertijd wil ik dat de producten die ik verkoop hip, duurzaam en betaalbaar zijn. Design hoeft namelijk niet duur te zijn. Ik hoop dat iedereen die mijn producten koopt er zelf waarde aan toevoegt. Die gezellige momenten aan tafel of die mooie herinneringen in de kast, maak het product van jou!

– Heine –